Turk på burk smakar urk.. stämmer inte längre.


Turken på yoghurtförpackningen visade sig vara grek.
Nu stämmer han mejeriet på 50 miljoner kronor.
– Vi blev väldigt förvånade, säger Tomas Axelsson på Lindahls mejeri.

Athanasios Varzakanos, bosatt i Stockholm, är vän till mannen. Varzakanos upptäckte vännens ansikte i mejerihyllan när han var ute och handlade.
– Jag blev förvånad och jag trodde inte mina ögon. Det blev som en chock att se honom helt plötsligt, en bekant. Han tyckte inte om det, han blev ledsen och undrade hur det gick till, säger Athanosios Varzakanos till Sveriges Radio.

Mannen på förpackningen har nu stämt Lindahls Mejeri på 50 miljoner kronor i Atens tingsrätt. I stämningsansökan konstaterar han att hans bild finns på sex olika produkter - från yoghurt till tsatsiki. Han förklarar också att han har hamnat ofrivilligt på fotot eftersom han gillar att gå klädd i folkdräkt och ibland låter sig fotograferas av turister. Men bara för privat bruk.               
                                                                                Från Aftonbladet.


Sjukt egentligen, stora företag måste väll endå vet att man inte får använda bilder på någon som inte är medveten om det. I vanliga fall måste man ju köpa bilden av den som är med på den för att få använda den i sammanhang som detta. Förstår inte enns att dom från mejeriet är förvånade över vad han har att säga till om. Jag tycker han borde ha fått tjäna en slant för varje produkt som är såld, minst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0